Türk Çayı Japonya’da Tanıtılacak!
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), Türk çayını tanıtmak amacıyla Japonya’da özel bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Ticaret Bakanlığı’nın da desteğiyle gerçekleştirilecek etkinlik, 11-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Rizeli çay demleme ustaları, Türk çayının demleme tekniklerini Japonya’da tanıtacak ve katılımcılara uygulamalı eğitimler sunacak.
Bunun yanı sıra, etkinlik kapsamında çay demleme yarışmaları da düzenlenecek. Amacımız, Türk çayını tanıtarak marka bilinirliğini artırmak ve Japonya’da daha geniş bir kitleye ulaşmaktır.
TÜRKİYE’NİN YEŞİL ALTINI
DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Sektör Komitesi Başkanı Şaban Turgut, yaptığı açıklamada, Turquality Tanıtım Projesi kapsamında Türk çayının uluslararası alanda tanıtımını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Yaklaşık dört yıl sürecek proje ile Türk çayını sadece bir içecek olarak değil, kültürel bir değer olarak tanıtacaklarını vurgulayan Turgut, çeşitli etkinliklerle Türk çayının marka bilinirliğini artırmayı planladıklarını dile getirdi.
Turgut, Türk çayını bölgenin “yeşil altını” olarak nitelendirerek, yurt dışı pazarlarda daha etkin bir şekilde tanıtarak ihracatı artırmayı amaçladıklarını belirtti.
“EĞİTİM VERİLECEK”
Projenin ilk etkinliğini Japonya’da gerçekleştireceklerini belirten Turgut, 11-13 Aralık tarihleri arasında Türk çayı demleme ve tadım etkinliği programı düzenleyeceklerini ifade etti. Rize’deki çay demleme uzmanlarının Japon çay ustalarına eğitim vereceği etkinlik kapsamında yarışmaların da düzenleneceğini açıkladı.
“ÇAYA ÖNEMLİ BİR İLGİ VAR”
Turgut, Japonya’da düzenledikleri inceleme programında Türk çayına yoğun ilgi olduğunu gözlemlediklerini belirterek, projenin hedefinin çay ihracatını artırmak olduğunu dile getirdi. Hedef ülkeler özelinde tanıtım etkinliklerine devam ederek çay ihracatını artırmayı planladıklarını ifade etti.